Wij zijn Jan en Joost, opgegroeid op het eiland Goeree-Overflakkee. Twee broers met een fulltime baan en een gezin. Daarnaast hebben we een grote liefde voor koffie.

Hoe verser gebrand, hoe beter de koffie. En dan te bedenken dat een gemiddeld pak koffie in de supermarkt weken en weken staat te wachten tot het eindelijk op gedronken wordt. Dat moet beter kunnen, dachten wij. Daarom is er nu Brandstof Koffie: een lokale, kleinschalige koffiebranderij op Goeree-Overflakkee die zich richt op eerlijke handel, goede kwaliteit koffie en duurzaam ondernemen.

Eerlijk


Wij willen lekkere koffie maken, op een verantwoorde manier. We kopen alleen koffie waarvan we weten welke boer de koffie verbouwd heeft. Voor onze eerste boon uit Costa Rica heeft onze importeur rechtstreeks contact met de boer en zijn familie! Zo weten we zeker dat hij een eerlijke prijs krijgt voor zijn koffie en dat de kwaliteit van de koffie zo hoog mogelijk is.

Duurzaam


We willen het duurzaam aanpakken. Gas kan echt niet meer. Daarom hebben we een elektrische koffiebrander aangeschaft. En als we ooit groter groeien blijven we kiezen voor elektrisch. Het liefst met onze eigen zonnepanelen.

Ook onderzoeken we hoe we de verpakking zo duurzaam mogelijk maken. Op termijn verpakken we onze boontjes dus misschien wel in bioplastic of blik. Het belangrijkst is dat de kwaliteit van de koffie goed blijft. Dat is niet alleen voor jou als koffiedrinker fijn, maar ook wel zo eerlijk naar de boer toe. Die heeft heel wat energie gestoken in het verbouwen, oogsten, wassen, drogen en sorteren van de boontjes.