Wij zijn Jan en Joost, opgegroeid op het eiland Goeree-Overflakkee. Twee broers met een fulltime baan en een gezin. Daarnaast hebben we een grote liefde voor koffie.

Hoe verser gebrand, hoe beter de koffie. En dan te bedenken dat een gemiddeld pak koffie in de supermarkt weken en weken staat te wachten tot het eindelijk op gedronken wordt. Dat moet beter kunnen, dachten wij. Daarom is er nu Brandstof Koffie: een lokale, kleinschalige koffiebranderij op Goeree-Overflakkee die zich richt op eerlijke handel, goede kwaliteit koffie en duurzaam ondernemen.

Eerlijk


We willen de lekkerste koffie branden. Dit doen we op een verantwoorde manier. We kopen alleen koffie waarvan we weten welke boer de koffie verbouwd heeft. Voor al onze koffiesoorten zoeken we naar een kort lijntje met de koffieboer, bijna direct trade dus. Zo weten we zeker dat de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn koffie en dat de kwaliteit van de koffie zo hoog mogelijk is. Zonder wrange nasmaak.

Duurzaam


We pakken het duurzaam aan. Gas kan echt niet meer. We zijn begonnen op een kleine elektrische koffiebrander. En ook de 6 kilo Giesen brander die we nu hebben is op stroom. En op de langere termijn zullen we die stroom zelf opwekken met eigen zonnepanelen.

Ook verpakken we de koffie zo duurzaam mogelijk, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Dat is niet alleen voor jou als koffiedrinker fijn, maar ook wel zo eerlijk naar de boer toe. Die heeft heel wat energie gestoken in het verbouwen, oogsten, wassen, drogen en sorteren van de boontjes.