Costa Rica

Blauwe bessen, chocolade

De koffie wordt verbouwd in de regio Turrialba, die bekend staat om de vele regen die er valt. De smaak wordt gekarakteriseerd door een milde zuurgraad, een lichte body en een zacht aroma. Deze arabica varieteit Centroamericano – F1 is gewassen, wat ervoor zorgt dat de  koffie een uitgesproken heldere smaak krijgt.

Deze koffie is, net als al onze koffie volledig traceerbaar tot de boer. Het is een single estate, wat inhoudt dat deze koffie van slechts 1 boer afkomstig is.

Bekijk product

Brazilië

Citrus, zoet en chocolade

Onze koffie uit Brazilië heeft een volle body met een smaak die associaties heeft met chocolade. De nasmaak is karamel-achtig met een hint van zoet fruit en sinaasappel.

De volle smaak heeft hij te danken aan de verwerkingsmethode, deze koffie is namelijk een natural. Dat houdt in dat de koffie gedroogd is in de schil (bes), waardoor alle zoete smaken lekker in de koffieboon zijn getrokken. De variëteit is Yellow Bourbon. Het opmerkelijke daaraan is dat de koffiebessen niet rood zijn als ze geplukt worden, maar geel.

Bekijk product

Ethiopië

Zoet, bloemig en kruidig

Wie van een spannende koffie houdt, kiest voor onze Ethiopië. De koffie is wat zuurder en kruidiger dan je misschien gewend bent. Dit wordt nog meer versterkt doordat het een gewassen koffie is. Dit houdt in dat de schil van de bonen afgewassen is, voordat deze te drogen zijn gelegd.

Door zijn verfrissende smaak is deze koffie zeer geschikt voor een (opgegoten) bakje filterkoffie. Maar ook als espresso is hij erg verrassend.

Bekijk product